Lenovo a lansat Legion Tab, o tabletă de 8,8 inci performantă (sort of)

Mai jos vedeți o tabletă Lenovo Legion Tab Y700 cu Android, oficial numită “tabletă” de gaming, și care are un ecran de 8,8 inci la 144 Hz. M-am dus special la lansare ca să o văd pentru că sunt de mulți ani în căutarea unei tablete performante cu Android și ecran de 8-9 inci.

Am un iPad Mini care face trei ani în curând (l-am precomandat în ziua în care s-a născut Alice, așa că știu data exactă), dar nu sunt foarte mulțumit de el. Este mic și performant, asta este adevărat. iPadOS, însă, este inferior lui iOS în câteva aspecte minore, dar importante pe tabletă, iar în plus chiar vreau de la o tabletă libertatea de configurare pe care o oferă interfața Android. Pe o tabletă chiar vreau mai multe widgeturi pe ecran, mai multe ecrane configurate pentru diverse moduri de utilizare (work, fun etc), vreau să pot pune eu pictogramele unde pot  și widget de Google Calendar cât toate zilele șamd.

Pe un iPhone nu conteaza așa mult acestea și îl pot folosi fără mare disconfort, dar pe o tabletă îmi lipsesc.

Lenovo Legion Tab este apropiată de ceea ce caut eu. Este micuță (209 x 130 x 7,6 mm), ușoară (306 grame), stă bine într-o singură mână. Are ecran de 8,8″ de 1.600 x 2.560 pixeli și 144 Hz, care suportă chiar și Dolby Vision, are baterie de 6.500 mAh cu încărcare la 45W.
Se zice de gaming pentru că are acel refresh mare, dar și două porturi USB, unul pe latura mare ca să încarci pe acolo tableta când o ții în mână pentru gaming. Ambele porturi sunt USB 3.1 Gen 2 și scot și DisplayPort la nevoie prin ele.

Până acum totul stă bine. Partea care nu stă la fel de bine este că chipsetul este un Snadragon 8+ Gen 1, adică cel mai performant chipset din… 2021. A fost anunțat în decembrie 2021 și lansat ulterior pe piață. Măcar vine cu 12 GB RAM și 256 GB stocare internă. Nu zic, chipsetul este performant și rulează orice aplicație sau joc, dar parcă aș vrea ceva mai la zi.

Alt detaliu este că ecranul e un IPS LCD, nu OLED. iPad Mini are tot LCD. Aș fi vrut OLED, dacă ar fi să fac upgrade. În specificații scrie și că are Android 13 la bord, dar este eligibilă pentru upgrade până la Android 15.

Un lucru în favoarea tabletei este prețul, fiind listată la eMAG la 2.399 lei acum, dar probabil va fi 2.000 de lei în curând. Tableta este de fapt relativ nouă. Lenovo a lansat-o anul trecut în China și acum începe și lansarea internațională, România fiind chiar prima țară din regiune care o are. De ce a ales Lenovo un SD 8+ Gen 1 în 2023? Nu știu, poate pentru a ține prețul sub control.

Așa că nu este tocmai un model pe care să sari cu avânt, dar stă bine față de concurența din piață. iPad Mini costă tot pe acolo mult mai mult, aproape 3.000 lei în varianta cu 64 GB stocare. Samsung Tab A9 este entry-level. Altele nu mai sunt.

Articolul Lenovo a lansat Legion Tab, o tabletă de 8,8 inci performantă (sort of) a apărut pe nwradu blog.

Original article: Lenovo a lansat Legion Tab, o tabletă de 8,8 inci performantă (sort of).

isabela ariane