8 jocuri interesante care se lansează în luna mai

Este o lună bună pentru jocuri. Aprilie a adus jocuri precum Rise of the Ronin și Stellar Blade, iar combo-ul continuă în mai inclusiv cu un joc în stil similar: Ghost of Tsushima vine pe PC.

MOTOGP 24

2 mai, toate platformele. Vreți curse moto? Apare jocul oficial despre campionatul de motociclism în ediția 2024.

V RISING

8 mai, PC. Un joc de acțiune cu vampiri, cu perspectivă izometrică. Ești un vampir trezit după un somn de secole (probabil după o petrecere pe cinste) și care trebuie să se lupte pentru a supraviețui.

HOMEWORLD 3

10 mai, PC. Nu știu dacă mai țineți minte primele două Homeworld, dar sunt jocuri care au scris istorie. Strategie în timp real, cu nave spațiale, într-un scenariu 3D? Era ceva practic neauzit până la lansarea H1.

Jocul a venit și cu nave mari și mici, formații în care le poți aranja, multe opțiuni tactice și idei bune. A fost și un joc dificil, în special partea a doua. Partea a treia vine acum pe același principiu și sper să fie bună, n-am mai jucat de mult o strategie bine gândită.

THE ROGUE PRINCE OF PERSIA

14 mai, PC. Prince of Persia are o renaștere de amploare, cu al doilea joc al anului în acest univers. Acesta este ceva mai cartoonish, desenat în alt stil decât jocul de acum câteva luni, și din gameplay-ul văzut de mine are un stil de joc mai rapid, orientat pe lupte care durează mai puțin.

Are și elemente roguelike, zic producătorii. Muzica îmi place. Lansarea se face însă în Early Access. Deși l-am pus în această listă, aș spune că mai bine luați jocul Prince of Persia: The Lost Crown, care este excelent.

De ce este Rogue Prince doar pe PC, deși pare turnat mănușă pentru console? Nu știu.

MEN OF WAR 2

15 mai, PC. Un alt joc de strategie RTS, plasat în al doilea război mondial, cu campanii separate pentru ruși, americani și nemți.

GHOST OF TSUSHIMA DIRECTOR’S CUT

16 mai, PC. Ce mai este de zis? Super jocul exclusiv pe PlayStation până acum este portat, în sfârșit, și pe PC. Director’s Cut include și expansion-ul său, așa că primești întreg pachetul. Dacă portarea este bună, ar putea fi unul dintre cele mai bune jocuri de PC din acest an.

WORLD OF GOO 2

23 mai, PC. Acesta este un joc dintr-un stil căruia de obicei nu i-aș da atenție, dar primul din serie a fost celebru pentru inventivitatea lui. Probabil că mulți l-au jucat, iar acum (vreo 15 ani mai târziu?) apare încă unul.

F1 24

31 mai, toate platformele. Vreți curse de Formula 1? Apare jocul oficial despre campionatul de Formula 1. Tot Codemasters, probabil același engine cu îmbunătățiri anuale, piloții și monoposturile aduse la zi etc.

Articolul 8 jocuri interesante care se lansează în luna mai a apărut pe nwradu blog.

Original article: 8 jocuri interesante care se lansează în luna mai.

isabela ariane