...

Sondaj: vă plac sau nu noile Samsung S24?

M-am tot gândit cum să fac sondajul și până la urmă am ales metoda Netflix de calificative: hate it, like it, love it. Și de asemenea trebuie precizat că nu întreb dacă v-ați cumpăra telefoanele, ceea ce depinde de mulți factori. Vreau pur și simplu impresia inițială bazată pe ce ați citit și văzut pe subiect, după lansare; vi se par sau nu produse bune?

Detaliile principale despre noua serie Samsung S24 le-am scris aici și probabil le-ați citit deja, dacă vă interesează subiectul. Între timp, au mai apărut și alte detalii. De exemplu, S24 va introduce o funcție de a genera wallpapers cu AI, plus wallpaper pe always-on display. Funcțiile AI ar putea fi gratuite doar până prin 2025, pe de altă parte.

Prezentarea oficială a acordat extrem de mult timp și atenție funcției Circle to Search. Zici că este noul search de la Google acesta și ideea de a încercui într-o fotografie ceva pentru a căuta vizual pe net respectivul element. De fapt, am avut senzația că telefoanele Samsung integrează atât de multe funcții Google încât aproape că înlocuiesc gama Pixel în trucuri de acest tip.

Oricum, sondaj. Cum se pot rezuma lucrurile și fac diferențiat pe cele două subgame:

Samsung S24 și S24+

Pro:

  • 7 ani de update-uri de Android și securitate
  • ecrane cu refresh variabil la 120 Hz și mult mai luminoase
  • funcții AI la care probabil va fi adăugată și limba română în acest an
  • baterii mai mari
  • S24+ are rezoluție mai mare și RAM mai mult decât S23+
  • integrarea camerei foto în Instagram și alte aplicații, care până acum accesau doar viewfinder-ul.

Contra:

  • Exynos 2400 în loc de Snapdragon 8 Gen 3
  • fără Qi2
  • aceleași camere foto, cu doar o mică îmbunătățire la procesare (acel ProVision Engine, face procesările la nivel de pixel și apoi binning-ul pentru downscale, nu invers)

Nu pun la socoteală detalii pro precum trecerea la Wi-Fi 6e, dar nici contra precum culorile prea șterse. Nu mi se par importante.

Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post’s poll.

Samsung S24 Ultra

Pro:

  • ecran plat, mai util pe termen lung
  • Snapdragon 8 Gen 3 și în România, care se aude că este cu vreo 3% mai rapid decât Exynos 2400 și poate mai eficient energetic
  • sistem foto mult îmbunătățit prin camera de zoom optic 5x de 50 Mpx
  • ramă din titan

Contra:

  • fără Qi2
Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post’s poll.

Ce ar trebui să fie la “pro” la toate sunt prețurile excelente din perioada de precomandă. N-am mai văzut niciodată așa reduceri de preț la lansare. Poate că Samsung știe că, după vânzări bune ale seriei S23, sunt șanse ca acest an să fie unul de skip. Sau poate că se tem că chipseturile Exynos 2400 vor îndepărta clienți.

Exemple de prețuri:

Galaxy S24 costă 4.249 lei în varianta de 256 GB, care are preț de listă (probabil prețul la care va fi pus în vânzare pe 31 ianuarie) de 4.799 lei. Mai mult, varianta de 256 GB costă cât cea de 128 GB.

Prin comparație, anul trecut abia după vreo 3 luni de la lansare a ajuns un S23 de 256 GB pe la același preț. Am cumpărat eu unul la ofertă în aprilie cu 4.050 lei.

La S24+ situația este similară, poți lua varianta de 512 GB la prețul celei de 256 GB, iar prețul este de 5.199 lei, redus de la 6.299 lei.

Anul trecut, S23+ părea acea variantă de mijloc gândită ca să te faci să mai pui niște bani și să iei mai bine S23 Ultra, care venea cu specificații mai bune. Acum, însă, S24+ are 12 GB RAM față de 8 GB pe varianta simplă, are baterie mai mare, are ecran de rezoluție mai bună și devine un telefon mult mai atrăgător.

S24 Ultra are o reducere și mai substanțială. Modelul de 512 GB poate fi cumpărat cu 6.699 lei, același preț precum cel de 256 GB. Anul trecut am dat tot pe un 512 GB, în precomandă, 6.449 lei. Altfel spus, o scumpire de 250 de lei YoY, dar mi se pare o creștere decentă, mai ales că au adus și diverse îmbunătățiri telefonului.

Prețul de listă, însă, pentru acel S24 Ultra de 512 GB este de 7.799 lei. Și sunt șanse ca pe 31 ianuarie la acest preț să fie în magazine, iar la 6.699 lei să ajungă după ceva mai mult timp. Un S24 Ultra de 1 TB se vinde cu 7.299 lei redus de la 8.999 lei.

Plus că din aceste prețuri mai poți scădea de fapt 200 de lei. eMAG are, cum bănuiam că va fi, un parteneriat cu Flip pentru buyback și pentru seria S24, dar cu bonus 200 de lei, nu 550 de lei ca la iPhone. Dacă iei un S24 și bifezi că-ți vei vinde telefonul actual pe Flip, mai primești în plus 200 de lei pe lângă ce valoare o avea telefonul vechi.

Site-ul Samsung rămâne un pic în ofsaid, de fapt. Adică au și acolo oferte de lansare, poți lua capacitate dublă la același preț, dar un S24 Ultra de 512 GB costă la ei 7.199 lei, nu 6.699 lei care la eMAG/Altex/alții. Partea interesantă acolo este că au culori disponibile exclusiv doar pe site-ul Samsung, de exemplu Titanium Green, Orange și Blue pentru S24 Ultra, dar marea majoritate vor prefera reducerea de preț de la un retailer în locul unei culori mai rare.

Articolul Sondaj: vă plac sau nu noile Samsung S24? a apărut pe nwradu blog.

Original article: Sondaj: vă plac sau nu noile Samsung S24?.

isabela ariane


Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.