...

Vrei să faci un marketplace de iOS? Îți trebuie o linie de credit de 1 milion de euro

Apple este silită de UE să permită sideloading-ul de aplicații, adică să permită instalarea lor și din alte surse.

Alte surse, însă, nu înseamnă că iei tu installerul de unde îl găsești, așa cum poți face pe Android cu orice apk. Nu, Apple acceptă doar alte magazine de aplicații, deci cineva trebuie întâi să-și facă magazin unde va ține aplicațiile. Mai vor și comisioane, parcă am citit de 0,5 € per instalare de marketplace.

Și mai ciudat mi se pare că vor întâi să arăți o scrisoare de garanție sau o linie de credit de minim 1 milion de euro, de la o instituție bancară de top, ca să-ți dea permisiunea să fii marketplace de aplicații.

Provide Apple a stand-by letter of credit from an A-rated (or equivalent by S&P, Fitch, or Moody’s) financial Institution of €1,000,000 to establish adequate financial means in order to guarantee support for your developers and users.

Este de pe site-ul lor despre alternative marketplaces. Mi se par condiții destul de dure. Practic asta pune niște piedici situației în care câțiva dezvoltatori mici de jocuri dintr-o țară decid să-și facă ei, la comun, un soi de marketplace în care să-și vândă jocurile respective.

Acum să vedem ce reacție va avea UE la asta. Nu cred că se pot opri la “trebuie să permiteți marketplace-uri alternative” și apoi să lase companiile să facă propriile reguli privind acestea.

Chiar și așa, însă, ne apropiem de un moment istoric odată cu lansarea iOS 17.4. După 16 ani de monopol al App Store, vor exista și alte surse de aplicații pentru iOS. Noroc cu UE, unde directivele acestea se văd deja rapid implementate, de la portul USB și până la tot felul de alte modificări ce vor fi în curând vizibile, precum separarea contului de Messenger sau Instagram de cel de Facebook și altele ce sunt benefice utilizatorului final.

Articolul Vrei să faci un marketplace de iOS? Îți trebuie o linie de credit de 1 milion de euro a apărut pe nwradu blog.

Original article: Vrei să faci un marketplace de iOS? Îți trebuie o linie de credit de 1 milion de euro.

isabela ariane


Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.