...

Noutati Apple: iPhone 12, MagSafe si HomePod Mini

Evenimentul ‘Hi, Speed’ de pe 13 octombrie a fost aproape in totalitate cu si despre iPhone 12. Ne asteptam ca Apple sa asorteze si un model nou de casti cu cel mai puternic smartphone al momentului, dar nu a fost sa fie momentan. Am primit in schimb informatii despre ecosistemul de incarcare wireless, o boxa smart echipata cu Siri si bineinteles, viteza oferita de tehnologia 5G

iPhone 12 – Design si specificatii

Zvonurile aparute in ultimele luni s-au dovedit a fi adevarate, asa ca stiam deja cateva informatii esentiale despre iPhone 12. Design-ul de exemplu, l-am vazut deja pe Twitter in urma cu multe saptamani. 

Asa cum ne asteptam, este un mix intre intre iPhone 11 si cel mai popular design de pana acum, cel al seriilor 4 si 5. Cu display full de aceasta data, dar in continuare cu cel mai mare notch din 2020. Este mai usor, mai subtire si mai mic decat un iPhone 11, insa ecranul ramane la aceeasi dimensiune datorita marginilor mai subtiri. 

Hardware-ul este ca de obicei, cat se poate de puternic pentru un smartphone. Desi performanta lui A13 Bionic nu a fost depasita inca, iPhone 12 este echipat cu A14 Bionic – primul chip pentru smartphone construit pe 5 nm, cu 11.8 miliarde de tranzistori si 6 nuclee. Camerele sunt de tip wide si ultrawide, au 12MP si promit mai multa performanta in modul low light. 

Pe langa modelul de baza, Apple a lansat in acelasi timp inca trei variate ale seriei 12: Mini, Pro si Pro Max. Diferentele constau in dimensiunea ecranului, performanta camerelor, cel mai probabil capacitatea bateriei si chiar finisajul carcasei. iPhone 12 Mini este identic cu 12 din punct de vedere al specificatiilor, insa are o dimensiune mai redusa, cu un ecran de 5.4 inch. 

Variantele Pro au o carcasa cu finisaj lucios si sunt in mod clar superioare atunci cand vine vorba despre continutul foto-video, in special in modul Night. Pe langa o camera in plus, dispun si de tehnologie LiDAR (Light detection and ranging), care se va ocupa de profunzimea imaginilor, o focalizare mai rapida si realitatea augmentata. Dimensiunea ecranului este de 6.1 inch in cazul modelului Pro si 6.7 inch pentru Pro Max

Inca un aspect important pe care il stiam de mult timp datorita zvonurilor este continutul pachetului. Apple a confirmat: nu vom mai primi casti si incarcator in cutia telefonului. Desi la prima vedere pare ciudat, motivele sunt destul de intemeiate si includ aspecte de ordin ecologic, dezvoltarea tehnologiei wireless, sau faptul ca utilizatorii Apple au deja accesoriile de la modelele anterioare. Cutia va contine in continuare un cablu USB-C – Lightning.

Incarcarea prin MagSafe

MagSafe este al treilea produs sau mai degraba concept prezentat pe 13 octombrie. Este un ecosistem de incarcare Apple si include mai multe accesorii printre care huse, portofele magnetice pe care le poti atasa telefonului si diverse tipuri de incarcatoare. Am vazut in prezentare cel putin 3 modele care ne-au atras atentia, inclusiv cele realizate in parteneriat cu Belkin. 

Din nou, se pare ca Apple ne ofera solutii pentru o problema creata tot de ei (lipsa incarcatorului din pachet), insa tehnologia trebuie sa evolueze cumva. Cel mai probabil ne apropiem de momentul in care va fi eliminat si portul Lightning, asa cum se zvoneste de ceva vreme. 

HomePod Mini – inlocuitor pentru Alexa si Google? 

Daca esti deja in ecosistemul Apple, cel mai probabil da. HomePod Mini este o boxa smart echipata cu Siri, care promite un sunet excelent, integrarea device-urilor smart din casa ta si nu in ultimul rand, mai multa securitate si intimitate. Si avand in vedere reputatia Apple cu privire la software si securitate, avem tendinta sa ii credem pe cuvant. 

Practic, stie sa faca tot ce am vazut la un Echo Dot sau Google Home pana acum, insa in stilul superior Apple. Recunoaste vocile tuturor membrilor familiei si raspunde un functie de profilul fiecaruia in parte, se poate transforma in sistem audio stereo daca pui 2 boxe in aceeasi incapere si poate reda muzica in functie de cautarea versurilor. 

Nu include serviciile Spotify si cel mai probabil nu va fi compatibila cu toate device-urile smart de pe piata, insa cei care au deja mai multe produse Apple o vor alege cu siguranta datorita lui Siri. 

Daca vrei sa afli mai multe despre noile produse Apple, poti urmari aici intregul eveniment:

The post Noutati Apple: iPhone 12, MagSafe si HomePod Mini first appeared on Blog PC Garage.

isabela ariane


Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.