...

AMD Ryzen seria 5000: Specificatii si data de lansare

In cadrul prezentarii ‘Where Gaming Begins’ care a avut loc pe 8 octombrie Lisa Su, CEO AMD, a prezentat noua generatie de procesoare Ryzen 5000 pentru desktop. Acestea vor deveni disponibile dupa data de 5 noiembrie si promit sa aduca o multime de beneficii pentru gameri. 

Noile modele de procesoare vor fi construite tot pe 7nm, insa vin cu mai multe nuclee, imbunatatiri ale performantei in jocuri si aplicatii single-core, un IPC (instructions per cycle/clock) cu 19% mai mult fata de generatia anterioara si o medie de performanta cu 26% mai mare fata de seria Ryzen 3000. Acestea sunt bazate pe arhitectura Zen 3 si vor fi compatibile cu placile de baza AM4 prin intermediul unui update de BIOS.

Ryzen 5000 – Cele mai bune procesoare pentru gaming?

Ramane de vazut, insa momentan stim ca asta si-au propus cei de la AMD. Seria 5000 este alcatuita din modele gandite specific pentru mai multe tipuri de utilizatori si bineinteles, variante de buget. Ryzen 9 5950X este varful acestei game si este echipat cu 16 nuclee, 32 fire de executie si poate atinge o frecventa de 4.9 GHz. Specificatiile arata foarte bine pentru toate cele 4 modele prezentate, iar preturile sunt apropiate si comparabile cu cele ale seriei 3000.

Specificatii AMD Ryzen 5900X, 5800X si 5600X

Desi nu am primit prea multe informatii cu privire la noul model de placa video Radeon RX 6000 Big Navi, spre sfarsitul prezentarii am reusit sa vedem un mic preview cu privire la performanta acesteia in combinatie cu un procesor Ryzen 5900X. AMD promite astfel peste 60 de FPS-uri in Borderlands 3, peste 80 FPS in Call of Duty: Modern Warfare si 73 FPS in Gears of War 5, la rezolutie 4K. Abia asteptam lansarea oficiala!

Daca nu ai vazut inca toata prezentarea AMD, o poti urmari aici:

The post AMD Ryzen seria 5000: Specificatii si data de lansare first appeared on Blog PC Garage.

isabela ariane


Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.