...

Moment istoric: Apple depășește Samsung și devine cel mai mare vânzător de telefoane din lume

În teoria nu pare o veste bună pentru Samsung fix în ziua în care lansează noua serie Galaxy S24 de telefoane. În practică, însă, știrea aceasta apărută ieri le dă astăzi ocazia să spună “și iată telefoanele cu care vrem să recâștigăm numărul 1 mondial!”

Este un moment istoric. Samsung a stat 12 ani pe locul 1 ca număr de telefoane livrate în întreaga lume. Acum 13 ani, în 2010, topul arăta astfel: Nokia, Samsung, LG, ZTE și RIM (Blackberry).

Apple nici nu intra în top 5 în acel an, deși lansase iPhone-ul în 2007 pe piață. Și totuși, iată ce disruptor a fost acest telefon. Din cele 5 companii de mai sus, LG și Blackberry au ieșit din domeniul telefoanelor mobile, iar Nokia produce diverse smartphone-uri low-end și mid-range, dar nu țin minte să fi văzut vreodată pe cineva cu un Nokia în mână. În rândul cititorilor acestui blog, Nokia este pe locul 10 ca accesări cu 0,69% din total. ZTE este pe locul 18, cu 0,08%.

Samsung, însă, s-a adaptat bine la lumea smartphone-urilor și a dominat-o ca vânzări timp de 12 ani. Nu și ca venituri, unde Apple conducea de ceva vreme.

Acum, însă, Canalys pune Apple pe primul loc, înainte Samsung, dar notează că ambele companii au 20% cotă de piață, dacă faci o rotunjire.

IDC oferă public cifre mai precise: Apple 234,6 de milioane de telefoane vândute, Samsung 226,6 de milioane de telefoane vândute în 2023.

Atenție că cifrele sunt pentru întreg anul 2023. Apple n-a avut vreo mare creștere, doar 3,7%, dar mai degrabă Samsung a scăzut mult. Probabil cota de piață le-a fost mâncată nu musai de Apple, cât de alți concurenți cu Android. În China, Huawei a revenit în forță. În Europa, Honor a intrat cu aparent succes. Acel Transsion de pe locul 5 vinde Tecno și Itel în Africa, India, China și alte țări cu populație mare.

Se adună pierderi de vânzări din diverse zone. Samsung a vândut cu 36 de milioane de telefoane mai puțin în 2023 decât în 2022. Și mai mult ca sigur lupta va fi dificilă și în 2024. Sunt puține luni de la lansarea seriei iPhone 15, care ar putea contabiliza zeci de milioane de unități pentru Apple în 2024. Le trebuie tot mai multe lopeți ca să întoarcă banii pe care-i face compania, având în vedere prețul mediu al unui telefon Apple.

Să vedem cum va răspunde piața după lansarea seriei S24, dar și cu modele precum A55 și A25 și A05, care tradițional generează grosul vânzărilor Samsung.

Articolul Moment istoric: Apple depășește Samsung și devine cel mai mare vânzător de telefoane din lume a apărut pe nwradu blog.

Original article: Moment istoric: Apple depășește Samsung și devine cel mai mare vânzător de telefoane din lume.

isabela ariane


Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.