...

Black Friday

black friday
black friday
black friday – 23 noiembrie 2012

“Vinerea Neagră” – Black Friday a cumpărăturilor, ziua în care se deschide oficial sezonul reducerilor de iarnă în Statele Unite ale Americii, nu mai este demult un fenomen exclusiv american, prin care comercianţii taie masiv preţurile, imediat după “Ziua Recunoştiinţei”, din ultima joi a lunii noiembrie. Câteva magazine online din Romania au preluat ideea şi au obţinut rezultate pe măsură: vânzări record de câteva milioane de euro, în doar câteva ore. Magazinele care au participant la Black Friday Romania au fost eMag.ro, Domo.ro, Flanco.ro, evoMag.ro, PCgarage.ro, mediagalaxy.ro şi Koyos.ro.

Mulţi români s-au trezit vineri de dimineata ca să profite de promoţiile la tablete, telefoane, laptopuri şi LCD-uri anunţate de mai multe magazine online. Reducerile de preţ au ajuns până la 70-80%.

Ce trebuie să ştie românii care cumpără din străinătate

Cumpărătorii din România care vor să profite de ofertele comercianţilor din străinătate trebuie să fie atenţi de unde cumpără, pentru a nu fi puşi în situaţia să plătească taxe în plus faţă de preţul afişat. În general, plata prin card de debit sau credit din România este acceptată de majoritatea comercianţilor online din străinătate, cu condiţia să fie un card VISA sau Mastercard.

Dacă achiziţiile din Uniunea Europeană nu sunt supuse unei suprataxări vamale sau prin TVA, cumpărăturile din SUA sau alte ţări non-europene pot ajunge să coste mult mai mult decât produsele în sine, pentru că sunt supuse taxării. Marile siteuri de cumpărături electronice, precum Amazon sau Ebay, au însă reprezentanţe în Europa, nu doar pe .com, iar românii ar trebui să apeleze la ele, dacă vor să scape de taxe. Totodată, cumpărăturile voluminoase pot să necesite plăţi suplimentare din partea Poştei Române, chiar dacă provin din UE, pentru că există taxe pentru coletele grele.
sursa: gandul.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.