Motorola a prezentat Edge 50 Ultra și Fusion, plus căștile Buds+, la prețuri foarte bune pentru ce oferă

Iată un detaliu care m-a uimit: Motorola a încheiat anul 2023 cu o cotă de piață de 9,2% în România, pe locul 4 și la distanță mică de Xiaomi, care are 9,7%. Creșterea Motorola corespunde și cu ce am observat eu aici pe blog în statistici, unde Motorola a fost pe locul 5 ca număr de accesări.

Iar acum compania lansează trei noi telefoane cu care este posibil să crească în continuare pe piața noastră. De exemplu, Edge 50 Ultra este un flagship “cu de toate” și care se va lansa la noi la prețul de 4.000 de lei — pentru varianta cu 16 GB RAM și 1 TB stocare!

Chiar și mid-range-ul Edge 50 Fusion se va lansa la 1.799 lei în varianta 12 GB RAM cu 512 GB stocare. Și au mai lansat și două perechi de căști Earbuds care, în mod similar, se înscriu tot în categoria “funcții multe la preț foarte decent”.

EDGE 50 ULTRA

Acesta este flagship-ul Motorola din seria Edge. Un telefon de 6,67″ diagonala ecranului, un OLED cu rezoluție chiar mai mare decât multe altele la 1.220 x 2.712 pixeli, cu refresh la 144 Hz și luminozitate maximă de 2.500 nits.

Ecranul în sine, care este validat Pantone pentru culori, este acoperit cu Gorilla Glass Victus. Telefonul are un aspect îngrijit, premium, cu ecranul rotunjit spre laterale și bezel mic. Rama este din aluminiu, spatele diferă în funcție de varianta pe care o doriți. Cea neagră are textură de piele, cu grip bun în mână. Cea portocalie, oficial Peach Fuzz, culoarea anului de la Pantone, are tot o textură cu priză bună, iar telefonul mai este disponibil și într-o variantă în care spatele imită textura lemnului de fag. I’d go with Peach Fuzz, ca să zic așa.

Toate variantele au carcasă IP68. În interior telefonul are un chipset Snapdragon 8s Gen 3, care este cel mai recent de la Qualcomm, un model cu performanța undeva între Snapdragon 8 Gen 2 și 8 Gen 3. Vine la pachet cu 16 GB RAM și 1024 GB stocare internă, aceasta fiind singura variantă vândută în România.

Edge 50 Ultra își ia rolul de flagship în serios. Mai are, de exemplu, Wi-Fi 7 și Ultra Wide Band pentru tot felul de aplicații moderne, iar portul USB-C este unul USB 3.1 Gen 2, printre cele mai rapide de pe un telefon mobil. Asta va fi de ajutor dacă ai de transferat clipuri video mari din telefon în PC sau invers, plus că are și ieșire DisplayPort 1.4.
Sunt trei camere pe spate:

  • principală de 50 Mpx f/1,9 cu senzor destul de mare de 1/1,3, stabilizare optică și inclusiv focalizare asistată de laser.
  • ultrawide de 50 Mpx f/2 (adică unul foarte deschis pentru o astfel de cameră) și autofocus pentru funcția macro
  • zoom optic 3x de 64 Mpx f/2,4 cu stabilizare optică

și pe față una selfie de 50 Mpx cu f/1,9. Telefonul poate filma 4K la 60 fps cu toate.

Mai sunt și tot felul de funcții AI pentru upscaling ca să obții zoom mai mare, dar astfel de lucruri trebuie testate la un review.

Bateria este de 4.500 mAh, dar telefonul se încarcă la 125W și un astfel de încărcător este inclus în cutie. Bună treaba aceasta, cu un astfel de încărcător poți duce inclusiv un laptop performant. Are și wireless charging (chiar la 50W, cu încărcătorul dedicat de la Motorola) și reverse wireless charging.

Și cum spuneam, va costa 4.000 de lei când va apărea pe piață în luna mai. 1 TB de stocare internă, la pachet cu hardware performant, la acest preț, plus un aspect premium, este o combinația foarte atrăgătoare.

EDGE 50 PRO

Acesta este un aproape flagship pe care l-am testat deja, fiind anunțat și disponibil pe piață încă din aprilie. Telefonul poate fi găsit deja la eMAG și alți parteneri precum Digi, Flanco etc.

Iată review-ul meu video:

Și acest model arată foarte bine. Îmbinarea sticlei ecranului cu rama laterală este poate cea mai bine făcută de pe ce-am testat în ultima vreme. Aspectul telefonului este foarte plăcut. Varianta Moonlight Pearl este un alb cu aspect ceramic și efecte plăcute de lumină. Este un telefon pe care nu aș pune niciodată o husă, mai ales că are și un grip bun.

 

Ca hardware, are ecran de 6,7″ și 1.220 pixeli, tot la 144 Hz, luminos la 2.000 nits. Este acoperit cu Gorilla Glass, dar nu s-a zis de care, probabil varianta 5.

În interior are Snapdragon 7 Gen 3, iar în România va fi vândută varianta de 12 GB RAM cu 512 GB stocare internă. Are Wi-Fi 6e, USB 3.1 cu DisplayPort 1.4, bateria de 4.500 mAh cu încărcare la 125W și, ca și la Ultra, încărcătorul de această putere este inclus în pachet. Telefonul suportă și încărcare wireless rapidă și reverse charging.

Pe spate sunt tot trei camere foto-video, dar un pic reduse față de varianta Ultra:

  • principala de 50 Mpx cu deschidere f/1,4 (foarte deschis!) și stabilizare optică și focalizare inclusiv asistată laser.
  • ultrawide de 13 Mpx f/2,2 cu autofocus pentru funcția macro
  • zoom optic 3x de 10 Mpx f/2 și stabilizare optică

iar pe față este o cameră de 50 Mpx f/1,9. Telefonul filmează 4K la 30 fps.

Telefonul mi s-a părut bun în special prin aspectul său, autonomia mare și încărcarea rapidă și stocarea de mare capacitate. Camerele foto au potențial, dar mai au nevoie de tuning pentru a-l atinge. Momentan fac fotografii bune, dar se vede că ar putea fi reglate pentru și mai bune. Oricum, 3.000 de lei este un preț bun pentru ce oferă.

EDGE 50 FUSION

Acest telefon este un mid-range, dar dintre cele trei oferă cel mai bun raport preț/performanță. Stă bine chiar și ca mid-range, având un Snapdragon 7s Gen 3 cu 12 GB RAM și 512 GB stocare internă — la prețul de 1.800 lei.

Ecranul este tot de 6,7″, dar rezoluție Full HD la 144 Hz. Spatele diferă în funcție de culoarea aleasă, există un Forest Blue plăcut ochiului, dar clasic ca aspect, însă și o variantă Hot Pink care ca textură imită pielea întoarsă. Toate sunt IP68 și aici.

Telefonul acesta are o baterie de 5.000 mAh, cu încărcare la 68W pe fir. Pe spate sunt două camere:

  • principala de 50 Mpx f/1,9 stabilizată optic
  • ultrawide de 13 Mpx f/2,2 cu autofocus

și selfie de 32 megapixeli.

Telefonul mi s-a părut foarte bine construit. Chipsetul acela este performant, iar avantajul major al telefonului este că, pentru 1.800 de lei, primești nu doar un hardware din partea de sus a zonei mid-range, dar și stocare 512 GB.

MOTO BUDS+

Motorola a lansat două modele de căști, numite Buds și Buds+. Mi-ar fi plăcut să fie numite ceva mai diferit.

Buds+ este varianta de top. Earbuds făcute în colaborare cu Buds. Am ascultat muzică pe ele și au un bass pronunțat, mai rar întâlnit pe astfel de căști, plus sunet plăcut.

Buds+ au anulare activă de zgomot, compatibilitate Hi-Res Audio, două drivere în interior, autonomie de 8 ore pe căști și 38 de ore în total cu cutiuța lor de transport. Sunt un model “water repellant” (probabil IP44), au fast pairing pe Android și chiar și încărcare wireless.

Vor costa 700 de lei, un preț excelent pentru calitatea sunetului pe care am auzit-o eu în cele câteva minute de utilizare. Sper să le pot testa în curând.

Buds normale sunt un model viu-colorat, fiind disponibile inclusiv în Coral Peach și Kiwi Green. Și acestea au anulare activă de zgomot și Hi-Res Audio, dar un singur driver în interior și nu mai sub co-branded cu Bose. Autonomie de 9 ore cu 42 de ore în total, iar prețul este de 300 de lei, ceea ce le face foarte atrăgătoare.

Toate apar în curând în magazine.

Articolul Motorola a prezentat Edge 50 Ultra și Fusion, plus căștile Buds+, la prețuri foarte bune pentru ce oferă a apărut pe nwradu blog.

Original article: Motorola a prezentat Edge 50 Ultra și Fusion, plus căștile Buds+, la prețuri foarte bune pentru ce oferă.

isabela ariane